Dit hjem

Et hjem og en lille familie

Et dygtigt personale døgnet rundt

Botilbuddet Godthåbsvej er dig der har brug for et hjem, hvor der er dygtige personaler døgnet rundt, som kan støtte, guide og hjælpe dig ved behov. De andre beboere som bor her, er typisk mennesker med sen-hjerneskade, der har brug for delvist- eller omfattende hjælp i løbet af dagen, aften og ofte også om natten.

Vi hjælper dig med at planlægge din hverdag

Det er vores ønske, at skabe en hjemlig følelse og give dig et indholdsrigt hverdagsliv, der tager udgangspunkt i dine ressourcer og drømme for fremtiden. En hverdag hvor du sammen med vores medarbejdere planlægger, hvordan din dag skal forløbe, hvilke aktiviteter som du kunne tænke dig at deltage i og hvordan du indretter dig i dit hjem for livet.

”Ingen verdens medicin – kan slå det bedste grin”

Når du hos os, bor du sammen med seks andre beboere i alderen 45 til 58 år, der også har behov for hjælp døgnet rundt. 

Vi prioriterer, at I sammen får mulighed for oplevelser og hyggestunder. Det kan betyde en tur på bakken, ud og shoppe, en tur i byen eller bare sjov i køkkenet. Det er vigtigt for os at skabe mulighederne hvis du har lyst til at være social.

Din lejlighed

Lejlighederne som du kan bo i er mellem 42 og 45 m2. De er alle indrettet med:

I de lejligheder hvor der er behov for det, er der sat en loftlift op. Lejlighederne har fjernsyn, telefon og internet.

Huslejen opkræves af din kommune, så det skal du ikke tænke på. Den indgår i den pris kommunen betaler for at du bor her.

Er du til socialt samvær med de andre beboere, har vi et dejligt køkken, hvor der laves mad sammen og en fælles stue hvor beboerne mødes flere gange dagligt for sammen at spise og hygge.

Du skal betale 3.000 dkr. hver måned for kosten på botilbuddet. Ønsker du at gå ud og hygge i byen eller tage på tur er det for egen regning.

Beskæftigelse og hjemmedag

Er du i stand til det, tror vi på, at du vil trives med at være i beskæftigelse. De fleste af dine medbeboere vil være afsted fire dage om ugen og så har de én hjemmedag. Nogen har en beskæftigelse her i Hillerød by og andre i de omkringliggende kommuner. Dem som skal længere væk, har en kørselsordning. Dem tæt på tager en scooteren eller går derhen.

Er du ikke er i stand til at varetage en beskæftigelse, skal vi lave en aftale med din kommune om dette sådan at vi har mulighed for at fylde din dag ud med aktiviteter i den grad det passer dig.

Du har én fast hjemmedag, hvor du er sammen med en personale. Denne dag skal gå med at være praktisk. Det kan være at gøre rent, vaske tøj eller gå ærinder i byen eller lignende. Det laves der aftaler om fra gang til gang eller fast afhængigt af dit behov.

Indflydelse og fællesskab

Det er vigtigt for os, at du føler dig hørt i hverdagen og at du oplever at have indflydelse på dit eget hjem. Botilbuddet rummer fælles områder og seks individuelle hjem.

Vi afholder beboermøde hver 3. uge, hvor beboerne kan komme med idéer og forslag til det fælles hjem, det sociale eller andet der nu ligger dig eller dine bofæller på sinde. Det er også her, at hver beboer kommer med sine ønsker til madplanen for de kommende 3 uger. Alle beboere har ansvaret for 1 aftensmåltid pr. uge.

Dine pårørende

Vi vægter samarbejdet med de pårørende højt og anerkender at de ofte er en meget vigtig del af Jeres liv. Derfor er dine pårørende altid velkommen til at besøge dig og evt. også spise med, hvis der er stemning for dette.

Traditionen tro afholder vi ca. to arrangementer om året, hvor vi inviterer pårørende eller nære venner til en lille fest/middag. Vi plejer at være 20 – 30 glade mennesker der er samlet og der bliver snakket og hygget blandt hinanden. Vi afholder samtidigt også møde i pårørenderådet i forbindelse med det vi kalder vores ”Høstfest”, der ligger i august eller september måned. I pårørenderådet bliver de pårørende informeret om hvad der sker/foregår i huset og de får lejlighed til at stille spørgsmål og forslag.